Salată de dovlecei prăjiți

O minunată salată de vară, excelentă pentru weekend.
Încărcarea glicemică este foarte mică și, în același timp, chiar ține de foame.
Are ceva calorii. Așa că, atenție cât mâncați.



Grad de dificultate: ușor, rapid.
Durata efectivă de preparare: Maxim o jumătate de oră
Sursa: București
Calorii: 200 kcal la 100g
Vitamine și minerale: O sursă bună de vitamina C
Încărcare glicemică mică

Ingrediente (2 porţii)

1 cană de ulei pentru prăjit
2-3 legături usturoi verde
2-3 dovlecei mici

1 linguriță de sare

Unelte

Orice tigaie mai adâncă sau o crăticioară de tuci
1 spumieră

Preparare

Curățați dovleceii de coajă, curățați și spălați bine usturoiul verde.
Tăiați dovleceii felii, presărați cu sare și lăsați-i să stea cam un sfert de oră.
Scurgeți feliile bine, bine de zeamă și ștergeți-le cu șervete de hârtie.
Tăiați foarte fin usturoiul verde.
Presărați un castron cu o parte din usturoiul verde.

Puneți tigaia cu uleiul la foc viu și adăugați felii de dovlecei cât încap în tigaie.
Când s-au rumenit pe o parte (câteva minute) întoarceți-le.
Când s-au rumenit pe ambele părți, scoteți-i cu spumiera în castron având grijă să-i scurgeți cât mai bine de ulei.
Presărați cu usturoi verde fiecare șarjă de dovlecei.


Mici trucuri



- Salata este foarte bună și fără usturoi verde. Puteți adăuga puțin oțet sau lămâie la masă dacă vă place să fie acrișoară.
- Ca să reduceți caloriile, lăsați feliile prăjite 2 minute pe o sită și abia apoi puneți-le în castron.
- Este esențial să ștergeți bine de apă feliile de dovlecei înainte de a le pune în tigaie, pentru a nu vă împroșca cu ulei încins.
- Uleiul trebuie bine încins si focul viu pentru ca feliile să nu înghită mult ulei.
- Nu folosiți ulei în care ați mai prăjit ceva pentru această rețetă.


Nu uitați ingredientele minune dintr-o dieta pe viață:
moderație + mișcare + umor + fructe și salate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu